Tapahtuma 8.9.2023

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen 2.10. Kriisinkestävä Suomi – mitä voimme oppia koronapandemiasta?

Millaista kriiseihin varautumista tarvitsemme ja voimme odottaa tällä hallituskaudella? 
Miten kehittää palvelujärjestelmiä kriisinkestävämmäksi hoitovelan ja säästöpaineiden puristuksessa?
Miten varautua lainsäädännöllä pandemioihin ja muihin kriiseihin?  

Tervetuloa Kriisinkestävä Suomi -tilaisuuteen kuulemaan tutkimustietoa koronapandemian opeista ja keskustelemaan ratkaisuista Suomen kriisivalmiuden parantamiseksi!

📆 2.10.2023 klo 13-17
📍Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki
🌐 Paneelikeskusteluista myös verkkolähetys klo 13–15

Tilaisuuden paneelikeskusteluissa poliitikot, hallinnon edustajat ja tutkijat pohtivat hyvinvointivaltion palvelujärjestelmän kehittämistä sekä koronarajoitusten oikeudellisia oppeja ja lainsäädännöllistä varautumista tuleviin kriiseihin. Paneelit juontaa toimittaja Jan Andersson, ja niihin osallistuu tutkijoiden lisäksi kansanedustaja Krista Kiuru, THL:n terveysturvaajat-osaston johtaja Otto Helve, Satakunnan hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila, oikeuskansleri Tuomas Pöysti ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman.  

Paneelikeskustelujen jälkeen tutkijat pitävät tietoiskuja koronapandemian opeista ja kriisivarautumista. Tietoiskut tarjoavat viimeaikaista tutkimustietoa ja antavat uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.   

Yksityiskohtaisempaan ohjelmaan voit tutustua strategisen tutkimuksen tapahtumasivulla.

Tilaisuuden järjestävät strategisen tutkimuksen PANDEMICS-ohjelma ja Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelma yhteistyössä MTV:n kanssa.

Lisätietoja: Ohjelmajohtaja Marjo Kurki, marjo.kurki@ilta.fi

Kuva: Ryanjlane/iStock

Jaa sosiaalisessa mediassa