Tapahtuma 12.10.2022

Keskustelutilaisuus kriisinkestävästä yhteiskunnasta – tallenne saatavilla

Onko koronakriisi ohi? Miten rakennamme kriisinkestävän yhteiskunnan? Näitä kysymyksiä pohdittiin pandemioita yhteiskunnallisena haasteena tutkivien hankkeiden järjestämässä keskustelutilaisuudessa Tiedekulmassa 11.10.2022. Tilaisuudessa käytiin kaksi paneelikeskustelua, joita johti Helsingin Sanomissa pandemia-aiheita tiiviisti seurannut toimittaja Annikka Mutanen. Keskustelijoina oli hankkeiden tutkijoita ja sidosryhmien edustajia.

Ensimmäisessä keskustelussa pohdittiin kriisien elinkaarta. Siihen osallistuivat tutkijat Heini Hakosalo (Oulun yliopisto) ja Timo Harjuniemi (Demos Helsinki) sekä ylilääkäri Hanna Nohynek (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ja osastopäällikkö Taneli Puumalainen (sosiaali- ja terveysministeriö).

Toinen paneelikeskustelu kartoitti mahdollisuuksia vahvistaa yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. Siinä keskustelivat tutkijat Johanna Rainio-Niemi (Helsingin yliopisto) ja Virve Valtonen (Turun yliopisto) sekä apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin ja neuvotteleva virkamies Jouni Varanka (valtioneuvoston kanslia).

Tallenne tilaisuuden paneelikeskustelusta on katsottavissa alla sekä Itlan YouTube-kanavalla. Tallenne on tekstitetty suomeksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa